Brandwerende coating
 
Onderhoud

Voor een optimale werking van Systeem S is het van belang dat de brandwerende verf in goede staat blijft. Krassen en stootplekken kunnen leiden tot beschadigingen van de Basecoat. Dit kan de levensduur van het brandwerend systeem verkorten. Multifire beveelt dan ook aan om jaarlijks hierop te controleren.

Om het u gemakkelijk te maken kunt u de controle laten uitvoeren door de experts van Multifire. Zij kunnen voor u in een vroeg stadium mogelijke problemen voor u signaleren. Eventuele herstelwerkzaamheden kunt u laten uitvoeren door een gespecialiseerd applicatiebedrijf. Met een Multifire Inspectie en onderhoudscontract bent u verzekerd van de optimale zorg van het brandwerend systeem.

Zorgplicht
multifire garantie Wettelijk is de bouweigenaar verantwoordelijk voor de veiligheid van het gebouw. Derhalve ook voor de brandveiligheid. Brandveiligheid is een dermate specialistisch vakgebied dat Multifire International BV haar diensten aanbied voor de inspectie van de brandveiligheid van constructies. Dit verzekert een eigenaar middels een jaarlijkse reportage van een afdoende en correcte controle op haar brandwerende systemen.

Buitenconstructies
In constructies in buitensituaties of semi-buitensituaties dient ten alle tijde de Basecoat geheel te zijn afgedicht door de Topseal. Schade aan de Topseal kan leiden tot versnelde verslechtering van het systeem. Op buitenconstructies moet stilstaand water of langdurige en continue blootstelling aan vocht ( en vuil) vermeden worden. Indien de brandwerende coating al of niet met schade continue blijft blootgesteld aan weersomstandigheden (vooral vocht) kan dit leiden tot het groter worden van een schadeplek. Een brandwerende coating is tenslotte bedoeld tegen brand en niet onderwater situaties.

Daarom heeft Multifire International BV sinds 1996 een voorwaarde in haar garantie dat het systeem in een buitensituatie verplicht moet worden geonspecteerd op schade om zodoende de brandwerendheid te kunnen blijven garanderen. Het niet-inspecteren en/of verzuimen van herstel van schade in buitensituaties leidt altijd tot het ongeldig zijn van de garantie.

 

 
U kunt zelf de rekenstaat invullen. Gebruik voor het maken van de berekening de onderstaande rekenstaat.

Rekenstaat (149 Kb)
  
Klik hier voor een voorbeeld van een correcte bestektekst.

Watergedragen Oplosmiddelhoudend
  
De RAL kleuren op deze pagina geven een indruk van de daadwerkelijke kleur maar kunnen niet als standaard gebruikt worden.

RAL kleuren