Brandwerende coating
 
Het reactieve proces

Bij een temperatuur tussen de 180C en 230C vindt in de brandwerende coating een serie reacties plaats. Hierbij reageren de catalyst en de polyol, waarbij een condensatiereactie plaatsvindt. De producten die hieruit ontstaan reageren op hun beurt weer met de melamine. Die vormen de dikke driedimensionale koollaag.

Tevens komen 'blowing agents' in gasvorm vrij, welke effectief dienst doen als warmteweerstand en doordat de thermoplastische hars een veerkrachtige 'huid' vormt over de uitgroeiende schuimlaag, geeft dit de laag essentiele stijfheid.

Gedurende de brand zorgt de stijfheid van de schuimlaag ervoor dat het materiaal intact blijft en het profiel beschermt.

Systeem S is de meest toegepaste brandwerende coating in Nederland en wordt hier al sinds begin jaren '80 toegepast. Systeem S kan voldoen aan de eis van 120 minuten brandwerendheid.

Multifire Systeem S heeft over de laatste 20 jaar bewezen een stabiel, betrouwbaar, doeltreffend en esthetisch verantwoord product te zijn dat zich niet snel laat evenaren.

Ga terug: Hoe werkt brandwerende coating
Lees verder: Systeem S productinformatie
 

 


Deze informatie is ook beschreven in onze brochure. Daarin kunt u informatie vinden over al onze primers, basecoats en topseals.

Systeem S (1363 Kb)