Duurzaamheid

Duurzaamheid is een enorm breed begrip. In essentie komt het er op neer dat we de aarde niet uitputten en ook voor toekomstige generaties een bewoonbare planeet achterlaten. Bij duurzaam ondernemen draait het om het creëren van waarde op sociaal, ecologisch en economisch gebied. Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid kansen biedt voor het bedrijfsleven. Voorbeelden van duurzaamheid die wij als bedrijf ingevoerd hebben zijn:

 1. 1
  Recycling/afval scheiden

  Wij scheiden ons oud papier en karton en laten dit verwerken tot nieuw materiaal door gespecialiseerde bedrijven. Ook oude batterijen, plastic en restafval van verpakkingsmaterialen houden wij apart en wordt periodiek weggebracht. Hierbij dragen wij bij aan de circulaire maatschappij.

 2. 2
  Bewust omgaan met elektriciteit

  Energieverspilling is een groot probleem op kantoren en daarom maakt Multifire gebruik van LED- of spaarlampen op timers zodat deze ‘on demand’ energie gebruiken. Daarnaast streven wij naar het gebruik van energiezuinige IT architectuur en maken wij uiteraard gebruik van leveranciers die groene stroom leveren.

 3. 3
  Geen water verspillen

  • Zuinige vaatwasser voor het servies
  • Verstandig omgaan met drinkwater en toiletbezoek
  • Gecertificeerde leverancier voor water en koffie
  • I.v.m. de verhoogde frequentie van handen wassen tijdens Covid-19 hebben wij naast handzeep ook waterloos desinfectiemiddel
  • Periodieke controle van de waterleidingen om lekkages te voorkomen
  • Aandacht voor waterverspilling tijdens productontwikkeling, productie en uitvoering

 4. 4
  Zo efficiënt mogelijk transport en vervoer plannen

  Brandstofbesparing en CO2 uitstoot verminderen staat hoog in de prioriteitenlijst van Multifire. Voorraden aanleggen en distributie doen wij zoveel mogelijk in bulk om onnodig vervoer te vermijden. Daarnaast stimuleren wij het gebruik van openbaar vervoer, fiets, flexibele werktijden of thuiswerken bij medewerkers.

 5. 5
  Printen tot een minimum beperken d.m.v. digitale communicatie

  In onze bedrijfsprocessen zijn wij steeds meer gaan digitaliseren om verspilling tegen te gaan. Zo is de interne communicatie voor 95% digitaal en wordt er zo min mogelijk geprint.

 6. 6
  Duurzame en milieuvriendelijke producten of diensten ontwikkelen

  Schaarser wordende grondstoffen, hogere energieprijzen en de vraag om duurzame producten die minder afval en een lagere CO2-uitstoot veroorzaken noodzaken ons om nieuwe producten te ontwikkelen. Multifire innoveert met nieuwe technieken op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid en daarnaast zo goed mogelijk te voldoen aan steeds strengere eisen op gebied van brandveiligheid. Met behulp van onze eigen Research & Development laboratorium kunnen wij snel inspelen op veranderingen in de markt en nieuwe technologieën implementeren.

 7. 7
  Gevolg

  • Kostenbesparing door een lager energiegebruik, minder afval of minder grondstoffen
  • Verhoogde efficiëntie
  • Gemotiveerd personeel
  • Betere concurrentiepositie
  • Meer innovatie

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com